neděle 23. července 2017

Prvoradá senzácia, jasajú Chorváti po víťazstve Dinama nad Arsenalom

Arsenalu sa vypomstilo, že oproti poslednému ligovému zápasu nastúpil bez šiestich hráčov vrátane Petra Čecha, napísal denník Sportski novosti. "Tím Dinama išiel za senzačným víťazstvom, prenechal balón súperovi, sústredil sa na protiútoky a svoju túžbu zaslúžene naplnil."

"Bolo to prvé víťazstvo Dinama v Lige majstrov po šestnástich rokoch," podporil eufóriu Jutarnji list pripomenutím, že záhřebští futbalisti sa naposledy radovali z triumfu v elitnej klubovej súťaži na jeseň roku 1999, kedy v dueli so Šturma Graz slávili výhru 3: 0.

"Angličania zostali v šoku, Arsene Wenger nevedel, kde mu hlava stojí," oznámil Večernji list, ktorý sa tiež zaoberal otázkou, kedy tím Dinama slávil v Záhrebe tak cennú výhru. "Porazi li sme Villareal, ale to nebola žiadna super trieda.Takže to najskôr bolo FC Porto v roku 1998, ktoré tu prehralo 1: 3, "pripomenul záhrebský denník, podľa ktorého síce stredajší výhra neznamená postup do ďalšej fázy, ale napriek tomu je pre Európu istým signálom.

" Nebolo by na mieste teraz tvrdiť, že Dinamo pôjde do ďalšej fázy Ligy majstrov. Ale tím trénera Zorana Mamic predviedol, že v súťaži nebude zbierať potupnej debakle, ako si niekto mohol myslieť. Tretie miesto a tým aj ďalšiu účasť v pohárovej Európe je reálne, ale nie sú zakázané ani sny aj o mieste druhom. "

Najväčšieho prekvapenie úvodného kola Ligy majstrov si všimla aj zahraničné médiá. "Je to historický výsledok pre chorvátsky futbal i pre Dinamo.V Záhrebe prvýkrát padol anglický klub, "napísala Gazett dello Sport.

Britská BBC zostala verná svojej objektivite a chladne oznámila, že tím Dinama zvládol úvodný tlak Arsenalu a potom potrestal nevyužité príležitosti londýnskeho celku. "Wenger prejde základné skupinou s väčšími ťažkosťami, než očakával."

"Wenger tento rok nekúpil žiadnu posilu do útoku a to sa ukázalo ako chybný krok," napísal Daily Telegraph. "Mužstvo sa nemôže opierať len o Giroud," menoval list francúzskeho hrotového útočníka, ktorý bol v 40.minúte po druhej žltej vylúčený.

Daily Mail len sucho konštatoval: "Kanónom utiekla réžia, Dinamo oslavuje šokujúce víťazstvo nad príšerným Arsenalom."


Žádné komentáře:

Okomentovat