čtvrtek 20. července 2017

Fínskou rely vyhral domáci favorit Latvala, Prokop došiel siedmy

Vicemajster sveta Latvala zvádzal celú súťaž vyrovnanú bitku so svojim tímovým kolegom Sébastienom Ogierom z Francúzska. Po dvadsiatich rýchlostných skúškach porazil dvojnásobného majstra sveta a vedúceho muža šampionátu o 13,7 sekundy bet 365 a tretím triumfom na domácej rely sa vyrovnal fínskej legende Juhovi Kankkunovi.

"Nemôžem sa dočkať, až budem počuť hymnu. Nič lepšie nie je, "uviedol Latvala bezprostredne po dojazde záverečnej power stage, v ktorej ho porazil Ogier o štyri desatiny sekundy.


Vďaka druhému víťazstvu v sezóne sa tridsaťročný Fin posunu l zo štvrtého na druhé miesto celkového poradia.

"Je to skvelé víťazstvo.Celý víkend som jazdil veľa dobre a predovšetkým sobotu to bol jeden z mojich najlepších výkonov v kariére, "uviedol Latvala, ktorý vyhral najrýchlejší rely v histórii.

Jeho priemerná rýchlosť 125,44 km / h prekonala predchádzajúce maximum Sébastiena Loeba z Fínskej rallye 2012 (122,89 km / h). "Viem, že už som bez šance na víťazstvo v šampionáte, ale hovoril som si, že by mi výhra tento týždeň mohla pomôcť. Je to skvelý pocit, "dodal jazdec, ktorý po prvýkrát triumfoval na domácej pôde v roku 2010.

Ogier síce nedosiahol po triumfoch bet365 stavky na Sardínii a v Poľsku na tretiu výhru za sebou, aj tak ale zvýšil svoje vedenie v šampionáte už na 89 bodov. "Jari-Matti bol tento víkend veľa silný, bola bet365 bonus to úžasná bitka.Nemám žiadny problém s tým, že ma v takej forme na domácej trati porazil, "povedal tridsaťjedenročný Francúz.

Už s veľkým odstupom 1:36 minúty skončil tretí za oboma jazdcami Volkswagenu Nor Mads Östberg v Citroënu.

Prokop, ktorý minulé dva ročníky Fínskej rely nedokončil, zaostal za víťazom o 6:20 minúty. Jeho doterajším maximom v tradičnej súťaži MS bolo deviate miesto z roku 2012. "Na začiatku to bola hrôza, mali sme ohromnú motiváciu, ale urobili sme veľa chýb.Konečne sme v cieli, "poukázal Prokop na predchádzajúcu nevydarenej dva ročníky.

Na ôsmom a deviatom mieste za ním skončili obe fabie riadené Fínom bet365 mobil Esapekkou Lappim a Švédom Pontus Tidemandem, ktoré ovládli hodnotenie WRC 2.

Šampionát pokračuje deviatym dielom za tri týždne v Nemecku.

bet365

Žádné komentáře:

Okomentovat