pátek 21. července 2017

Prvý ostrý test. Do pardubickej arény mieri alpská lavína z Davosu

Už nie je načo čakať, ide sa na to. Hodiny strávené v posilňovni, nespočet najazdených kilometrov na korčuliach, tisíce prihrávok a striel sú minulosťou. Ako dokážu hráči Dynama toto všetko zúročiť, sa ukáže už večer.

"Príprava prebehla podľa predstáv. Začali sme sa viac venovať přesilovým hrám a vhadzovaním v oboch pásmach tak, aby sme do súťaže prišli pripravení. Prikladáme Lige majstrov tento rok veľkú váhu, "neskrýval asistent Václav Baďouček.

Do nového ročníka vstúpi" nové "Pardubice. Rukopis kouča Miloša Říhu mladšieho by sa mal prejaviť najmä v aktívnom poňatí hry a agresivite. Či bude lietanie po ľade a dravosť platiť aj na úradujúci švajčiarskej šampiónmi, sa ukáže.Skalp slávneho celku z krajiny helvétskeh o kríža môže "prekopaný" káder výrazne povzbudiť do ďalšej práce.

"Od prvého prípravného zápasu sme išli hore, hráme iný hokej a verím, že to fanúšikovia ocenia. Hokej sa hrá na góly a efektivitu, toho sme si vedomí. Chceme sa merať s najsilnejšími tímami Európy, prípravné zápasy sme zvládli, ale teraz nás čaká majstrovská súťaž - Liga majstrov. To je ďalší krok, "uviedol pre web klubu kouč Říha.

Kabína je na švajčiarskej mužstvo nažhavená. Na včerajšej tréningu ale prišla komplikácie. Po trefe do rebier sa skôr do útrob arény pakoval útočník Jan Starý. "Podstúpil vyšetrenie, ale dúfame, že do zápasu bude fit," prial si asistent Baďouček.Namiesto Starého tak navliekol žltý dres elitnej formácie Jan Kolář a doplnil duo "machrov" Rolinek-Sýkora.

Práve oba tieto forwardy si zvyšok mančaftu zvolil ako asistentov staronového kapitána Petra Čáslav. "Oni fungujú ako tri umvirát, keď kabína niečo potrebuje, tak prídu títo traja hráči, alebo si ich zavolám ja," povedal kouč Říha.

Prísny tréner švajčiarskeho celku Arno Del Curto vedia zo svojich zverencov vymackat maximum. Ako prvý poznal ich silu švédsky Färjestad, ktorý Davos porazil v úvodnom dueli skupiny na jeho ľade 4: 0. "Výhra značí, že nás čaká úplne iný zápas, než ktorý sme zohrali vo Švajčiarsku," dodal asistent Baďouček.

Pardubice by sa rady opreli o podporu fanúšikov.Lístkov do ochodzí arény za jednotnú cenu 100 korún je na pokladniach stále dostatok.


Žádné komentáře:

Okomentovat