čtvrtek 20. července 2017

Už aby sme boli z tých Pyrenejí preč, želá si unavený König

"Ťažká etapa, veľmi ťažká," bilancoval König stredajšej pyrenejskej dejstve, ktoré zaviedlo cyklistov tiež na dva zo štyroch vrcholov niekdajšieho "Okruhu smrti", teda Aspin a Tourmalet.

"Trvalo 90 kilometrov, než odišla skupina, takže prvých 90 kilometrov sa pretekalo úplne natvrdo. A až potom na nás čakali tri ťažké kopce, vrátane Tourmalet, "popisoval.

"Navyše keď máte žltý dres, závod musíte kontrolovať hneď od začiatku. Strážili sme, kto je v ktorej skupine utečencov, aby nám potom neušiel niekto nebezpečný alebo aby nebolo v skupine príliš veľa utečencov. To nás stálo dosť veľa síl.Použili sme na to päť ľudí. "

Celý tím Sky mal tentoraz na sebe žlté prilby a žltá štartové čísla, náležiace najlepšie stajni v por adí súťaže tímov. Froome, König, Porte a spol. pred etapou predpovedali obranárske práce a varovali pred vznikom možnej koalície súperov naprieč ďalšími tímami.

"Myslím, že tam taká koalícia aj bola," usúdil König. "Práve na tých prvých 90 kilácích nám to všetci chceli urobiť ťažké.Veľa tímov v tú dobu útočila a dávala nám tým najavo, že to nebudeme mať jednoduché. "

Až po odjazdení siedmich utečencov na čele s Polákom Majko, ktorí konečne bet365 bonus nikomu z mocných stajní nevadili, sa tempo pelotónu upokojilo.


"Všetci boli radi, že tá skupina je konečne preč." Tím Sky sa potom snažil tempo určovať až pod Tourmalet, kde starosť o neho prevzala stajňa Astana.

Tou dobou však už všetky sužovalo tiež úmornej 33stupňové horúco, v ktorom tál asfalt. "To horúco si vybralo daň. Bolo ešte horšie ako nadmorská výška.Z pelotónu odpadla veľa jazdcov a balík sa už na Tourmalet ani nedal nazývať balíkom, "hovoril König.

Odpadol aj on. "Išiel som o nejakých 30 alebo 40 wattov menej než na Gire."

Legendárny vrchol Tourmalet poznal už z vlaňajška. Vtedy ho prekonal medzi prvými. "A dnes sa mi vôbec nepáčil," porovnával. "Je dlhý a prudký. A do toho to teplo. Okolo trate bolo opäť hrozne veľa divákov. Keby sa mi išlo dobre, asi by som si to aj užil. Ale pretože sa celkom dosť trápim v kopcoch, aspon ma tí ľudia občas povzbudili. "

Pri zjazde z Tourmalet sa potom Warren Barguil skoro zrazil s kravami, práve prechádzajúcimi ceste.Vedel o nich tiež König. "Ale našťastie akurát utiekli."

Ešte bet365 jeden krutý pyrenejský bet 365 test je teraz čaká, vo štvrtok sa štyrmi vrcholmi a so záverečným vyšliapať na Plateau de Beille.

"To bude snáď ešte ťažšie etapa ako dnes," očakáva český jazdec. "Už aby sme boli z tých Pyrenejí preč."

Pritom než Tour začala, tak sa sem tešil…

"Áno, to je pravda," pritakáva kovaný vrchár. "Je to ale o tom, či má človek tie nohy. Keď ich nemáte, tak vás to toľko nebaví a nemáte z pretekania také potešenie. "

Napriek tomu je odhodlaný urobiť možné aj nemožné, aby žltý dres Chrisa Frooma mohli oslavovať bet365 mobil tiež v Paríži.

"Zajtra sa pokúsime Froomiemu hlavne zo začiatku etapy pomôcť a potom nejako prežiť ten zvyšok.Chcem mu zostať čo najdlhšie k ruke. Záleží ale tiež na tom, ako sa etapa bude vyvíjať. Ak odíde s kupina na rovine, alebo až na prvom kopci. Podľa toho zvolíme tempo a uvidíme. "

bet365 stavky

Žádné komentáře:

Okomentovat